Konkursy

IV KONKURS LITERACKI 2016

Temat konkursu: „1050 lat minęło, 98 lat minęło i nadszedł 19 listopada 2016 r.”

Tym razem nie przyznaliśmy I miejsca.
Były za to dwa II miejsca, które zajęły: Jadwiga Siwińska i Walentyna Karwowska. III miejsce zdobyła Bogumiła Maleta. Jury przyznało także dwa dodatkowe wyróżnienia dla: Anny Kuleszy i Anny Przybyll. Nagrody rzeczowe wysłaliśmy pocztą.
Zwycięzcom gratulujemy.

III KONKURS LITERACKI 2014

Jury III Ogólnopolskiego Konkursu Literackiego Fundacji Gargano, którego tematem był fragment wiersza K. Baczyńskiego „Powietrze aniołów pełne” w składzie:
prof. Wojciech Kudyba – poeta i wykładowca UKSW, Małgorzata Nawrocka – pisarka dziecięca i dziennikarka, Marek Ławrynowicz – pisarz i krytyk literacki, Iwona Świerkula – poetka i prezes Fundacji Gargano i Joanna Świerkula – dziennikarka i członek Zarządu Fundacji Gargano wybrało laureatów, których listę podajemy w dalszej części wpisu.

II KONKURS LITERACKI 2013

Temat II Ogólnopolskiego Konkursu Literackiego Fundacji Gargano brzmiał: „To, co widzialne przemija, a co niewidzialne, trwa wiecznie.”
Jury konkursu w składzie: prof. Piotr Müldner-Nieckowski, prof. Wojciech Kudyba, Marta Chachulska i Joanna przyznało nagrody dla:
kategoria „opowiadanie”
I miejsce – Krzysztof Gierałtowski (godło KGT)
kategoria „poezja”
I miejsce – Michał Witold Gajda (godło MODRAK)
Gratulujemy!

I KONKURS LITERACKI 2012

Temat I Ogólnopolskiego Konkursu  Literackiego Fundacji Gargano brzmiał: „Męstwo, Sprawiedliwość, Umiarkowanie, Roztropność”
Jury I Ogólnopolskiego Konkursu Literackiego Fundacji Gargano w składzie:
Piotr Müldner-Nieckowski – przewodniczący w kategorii „opowiadanie”,
Ernest Bryll – przewodniczący w kategorii „poezja”,
Małgorzata Nawrocka – przewodnicząca w kategorii „literatura dziecięca”,
Marta Chachulska – członek jury i Joanna Świerkula  – członek jury.